Chindia este campioana Ligii a 2-a! Promovarea se sărbătoreşte astăzi, la Târgovişte, pe „Eugen Popescu”

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște a devenit sâmbătă după-amiază noua campioană a Ligii a 2-a, după ce a terminat sezonul pe primul loc, cu 88 de puncte acumulate. La ultima reprezentație din eșalonul secund, echipa târgovișteană și-a arătat din nou superioritatea, învingând fără emoții pe Energeticianul, cu 2-0, pe teren străin. Reușitele Chindiei  în disputa de la Petroșani au purtat semnsăturile lui Cherchez (18) și Neicuțescu (55). Roș-albaștrii au evoluat degajat împotriva Energeticianului, fiindcă promovarea în Liga I și-au asigurat-o cu o etapă în urmă, în fața propriilor fani, după ce au trecut de Luceafărul Oradea, cu 4-1. Jucătorii Chindiei vor primi trofeul și tricourile de campioni, astăzi, pe “Eugen Popescu”, cu începere de la oar 12.00. când va avea loc o festivitate de premiere în acest sens. Organizatorii se așteaptă ca la festivitate să ajungă peste 3 000 de spectatori pe arena târgovișteană pentru a sărbători alături de fani. Pe locul 2 în campionat a terminat Academica Clinceni, a doua formație care și-a asigurat promovarea directă în prima ligă. În schimb, la barajul de promovare va merge U. Cluj, echipă ce a depășit-o ieri pe Pandurii Târgu Jiu cu 2-0. Marea perdantă a întrecerii a fost de departe Petrolul Ploiești, care a terminat campionatul pe locul 4. Ieri, în ultimul joc al sezonului, ploieștenii au cedat cu 2-3 duelul cu Academica Clinceni.

 Energeticianul – Chindia Târgoviște   0-2 (0-1)

Marcatori: Cherchez (18), Neicuțescu (55).

Energeticianul: Axinte (46 Buga) – Gunie. Misăraș, Ioniță, Dragu – Enache, Tudorache (40 Cioiu), Gîrbiță, R. Petre – Ionică, Rusu (56 A. Popescu). Antrenor: Viorel Tănase.

Chindia: Aioani – Martac, Acasandrei, Șandru, Dumitrașcu – Rață, Novac – Mihaiu (79 Șerban), Neicuțescu, Cherchez (67 V. Alexandru) – Florea (64 Neguț). Antrenor Viorel Moldovan.

Sursă foto: Liga2.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!