Certificatul verde nu mai este obligatoriu în supermarketurile din mall-uri! Au fost adoptate noi reguli de organizare

Publicitate

Veste bună pentru nevaccinați! Certificatul verde nu mai este obligatoriu în supermarketurile din mall-uri, însă centrele comerciale trebuie să respecte câteva reguli pentru a evita producerea aglomerației.

Astfel, în interiorul mall-urilor au fost create culoare speciale care să țină la distanță persoanele vaccinate de cele nevaccinate. Aceste culoare au fost montate începând din parcarea centrului comercial și conduc până în interior, scrie observatornews.ro. De asemenea, circulația oamenilor este permanent supravegheată de agenții de pază.

O altă regulă care trebuie respectată este asigurarea unui spațiu de cel puțin 4mp pentru fiecare persoană. Administratorii mall-urilor trebuie să calculeze câți oameni ar intra în interior, iar în funcție de rezultat trebuie să reducă numărul coșurilor de cumpărături, potrivit observatornews.ro.

Tot în această perioadă a intrat în vigoare o nouă măsură: reducerea perioadei de carantinare la 5 zile pentru cei vaccinați și 7 zile pentru cei care nu s-au imunizat împotriva Coronavirusului.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!