Certificate de vaccinare false eliberate de un medic și un ambulanțier. Tariful pleca de la 100 de euro

10
Publicitate

Un medic și un ambulanțier au fost prinși în flagrant în timp ce ar fi eliberat certificate verzi false, de către procurorii Direcției Generale Anticorupție Dolj. Aceștia erau ajutaţi de intermediari care aduceau doritorii direct la ei. Documentele persoanelor care-și doreau vaccin doar pe hârtie erau luate, ajungeau la ambulanţier, iar mai departe acesta le transmitea medicului de familie, scrie Observatornews.ro.

Medicul înregistra datele în sistemul informatic şi elibera adeverinţe de vaccinare fără ca actul medical să aibă loc. În urma perchezițiilor făcute de poliţişti la domiciliile persoanelor vizate, precum şi la cabinetul medicului, s-au descoperit sume importante de bani, tichete de masă destinate celor vaccinaţi, dar şi certificate de vaccinare, scrie sursa citată.

Pentru aceste fapte medicul şi ambulanţierul cereau în schimb sume cuprinse între 100 şi 250 de euro. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de fals informatic şi luare de mită, dar ancheta este în curs de desfășurare, scrie Observatornews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!