Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
Parlamentarul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cerându-i oficialului să ia în considerare înființarea unei subunități mixte Pompieri – SMURD în zona montană a județului Dâmbovița.
”În ultimii ani, zona Padina-Peştera din Munţii Bucegi s-a dezvoltat considerabil. Există aici obiective turistice care atrag mii de vizitatori, indiferent de anotimp. Numesc doar Peştera Ialomiţei, care a fost modernizată printr-un program european, şi mănăstirea cu acelaşi nume. De asemenea, din Padina-Peştera pornesc trasee spre Babele, Caraiman, Vârful Omu, Piatra Arsă, Dichiu, Moieciu-Bran etc. În perimetrul Padina-Peştera, există hoteluri, pensiuni şi cabane turistice elegante. În plus, pe perioada verii, sute de turişti preferă să-şi petreacă vacanţa la cort, în spaţiile de campare. În viitorul apropiat, platoul Padina-Peştera va fi transformat în staţiune turistică de interes naţional. Vor fi amenajate pârtii de ski, telescaun, baze sportive etc. În acest context, consider că este imperios necesar să se înfiinţeze în zona turistică Padina-Peştera o subunitate de pompieri, care să dispună şi de un echipaj SMURD. Numărul mare de oameni care vin la munte şi dezvoltarea bazei de cazare şi odihnă reprezintă un lucru bun, dar apar şi multe riscuri cu privire la producerea de incendii şi accidente grave. Cele mai apropiate subunităţi de pompieri sunt cele de la Pucioasa, Fieni şi Sinaia, localităţi aflate la zeci de kilometri depărtare de Padina-Peştera. În cazul producerii unui incendiu spre exemplu, intervenţia va fi realizată cu întârziere, din cauza distanţei, dar şi din cauza problemelor ce pot apărea oricând pe un traseu montan”, a fost explicația deputatului Corneliu Ștefan pentru cererea supusă atenției oficialului MAI.