Cercetătorul Octavian Jurma despre tragicul situației: “Avem acum mai mulți copii la ATI decât aveam adulți în primul val”

Publicitate

Cercetătorul și medicul epidemiolog, Octavian Jurma, a vorbit despre tragicul situației din perioada celui de-al patrulea val de Coronavirus din România. Acesta spune că în acest moment sunt foarte mulți copii și tineri internați la ATI decât adulți infectați în primul val. Octavian Jurma atrage însă atenția că la mijloc este o singură problemă: reticența în fața vaccinării.

„Am ajuns în această situație gravă din cauza problemelor pe partea de comunicare. Populația adultă nu s-a mai vaccinat de decenii, e o problemă de mai mult timp. Vaccinarea împotriva gripei ar fi putut fi un test pentru vaccinarea anti-COVID. Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin a fost un alt eșec. Avem cea mai mare rata de mortalitate din Europa la acest domeniu. Să nu uităm că tulpina originală a fost de 4 ori mai scăzută decât Delta„, spune acesta potrivit Dcnews.ro.

Remarcile cercetătorului sunt dure pentru că, spune el, suntem o societate care nu reușește să-și salveze copiii, să-i protejeze printr-un simplu vaccin de un virus care îi poate afecta pe viitor. Din cauza reticenței adulților, copiii au de suferit atât legat de școală, cât și de sănătate și de viața lor de zi cu zi.

”Violența e ultimul refugiu al incompetentului. Dacă aceste măsuri admitem că sunt bune acum, e târziu. Sunt fix aceleași măsuri pe care le-am mai luat. Pandemia este predictibilă. Am arătat că dacă nu facem nimic, am arătat curba matematică a infecțiilor. Avem acum mai mulți copii la ATI decât aveam adulți în primul val. Nici măcar în acel moment nu am luat măsuri și nu am închis școlile. Nu suntem în stare să ne salvăm copiii din cauza unor interese mărunte. Nu exista un singur om responsabil de pandemie. La noi sunt foarte multe entități responsabile”, a declarat Octavian Jurma, potrivit Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!