Centura Târgoviștei,peste 2.000 de tone de asfalt turnate astăzi pe Calea Ialomiței

Publicitate

După ani întregi de probleme și de încercări de a se finaliza proiectul de reabilitare și modernizare a șoselei de centură a municipiului Târgoviște, lucrurile au intrat în sfârșit într-un ritm de necrezut în urmă cu ceva timp.

În plină pandemie de COVID-19, pe șantierul de reabilitare și modernizare a Centurii Municipiului Târgoviște se lucrează pe toate cele 5 loturi.

Pe Calea Ialomiței – arteră închisă circulației – se intervine concomitent cu 2 finisoare de asfalt. ”Astăzi s-au turnat peste 2.000 de tone, iar constructorul asigură că lucrările vor fi finalizate în 2 zile”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Totodată, pe centură, se mai lucrează pentru: frezarea și pregătirea de asfaltare a Căii București, porțiunea dintre sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel și intersecția cu Calea Ialomiței; reabilitarea pasajului rutier de la Aninoasa – care va fi finalizat luna aceasta; reabilitarea pasajului rutier de pe strada Petru Cercel, unde se lucrează la cămășuirea tuturor stâlpilor și riglelor pilelor; realizarea apărărilor de mal din zona drumului nou; reabilitarea străzii Magrini; construcția stației de pompare de pe strada Petru Cercel, precum și a stației de pompare de pe Calea Ialomiței.

Termenele de execuție sunt cuprinse între 6 și 12 luni (în cazul loturilor care cuprind pasaje și poduri rutiere), iar lucrările au debutat pe data de 11.11.2019. Cu alte cuvinte, până la finalul acestui an, dacă totul merge cum trebuie, Târgoviștea va avea șoseaua de centură mult dorită.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!