Centura Târgoviștei: unde sunt șantierele și în ce stadiu sunt lucrările

Publicitate

Vizită pe teren, în cadrul amplului proiect ce privește centura municipiului Târgoviște. Primarul Cristian Stan a făcut o trecere în revistă a lucrărilor și a prezentat punctual șantierele deschise în cadrul proiectului.

În momentul de față, se lucrează la podul nou de la Teiș, la podul de la Valea Voievozilor, la podul de lângă Dedeman, la canalizare pe strada Petru Cercel, la trotuare pe strada Laminorului etc. Deși creează un disconfort în traffic, lucrările la poduri sunt vitale pentru viitorul proiectului și al infrastructurii de transport din județ.
”La podul de la Teiș se execută forajele (la o adâncime de peste 20 m) pentru podul nou, iar în 2 săptămâni vor fi finalizate toate cele 54 de coloane ale noii construcții. La podul de la Valea Voievozilor se lucrează la cofrajele pentru suprastructură, după ce în prealabil tot podul a fost ridicat pe cricuri și au fost curățate aparatele de reazem, urmând ca în câteva zile să se monteze armătură, să se toarne betonul și să se facă hidroizolația, astfel încât, pe data de 15 decembrie, podul să fie redat circulației”, a detaliat primarul, cu mențiunea că ”ar fi fost relativ simplu să renunțăm la lucrările de la poduri, care sunt cele mai dificile, evitând astfel disconfortul actual din trafic, iar peste câțiva ani s-ar fi deteriorat iremediabil. Am ales însă să acționăm responsabil, am abordat aceste lucrări și ne-am asumat reacțiile de nemulțumire, însă se va dovedi că această era soluția corectă! Vreau să îi asigur pe targovisteni că suntem pe deplin conștienți de importanța repunerii în circulație a podului și că depunem toate eforturile pentru că acest lucru să se producă cât mai repede, cu mențiunea că avantajele reabilitării podului sunt de netăgăduit”, a declarat primarul Cristian Stan.
Referitor la intervențiile în zona străzilor, acestea vor fi realizate în principal anul viitor, în a doua parte a proiectului, nefiind de un grad înalt de complexitate. ”Da, nu sunt mulțumit de ritmul lucrărilor, voi fi mulțumit numai în momentul în care întreg proiectul va fi finalizat, însă toate eforturile sunt canalizate în direcția încheierii cu succes a investiției și va asigurăm de întreagă noastră implicare pentru atingerea acestui obiectiv!”, a mai menționat edilul.
Vă reamintim că lucrările ar fi trebuit realizate în urmă cu aproximativ 7 ani, când a pornit acest proiect urmărit ani la rând, din păcate, de ghinion.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!