Centru de Evaluare Pediatrică va funcționa de vineri, 6 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, în contextul valului de viroze respiratorii din ultima perioadă

Publicitate

În județul Dâmbovița, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va funcționa începând de vineri, 6 ianuarie, un Centru de Evaluare Pediatrică. Acesta va asigura asistența medicală pediatrică în cadrul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe.

Centrul de evaluare pediatrică va funcționa după următorul program: 

Luni – Vineri: 14.00 -18.00

Sâmbătă, duminică și Sărbători legale: 08.00 -16.00.

Vă reamintim că în alte județe din țară astfel de centre au fost înființate încă de la începutul lunii decembrie 2022.

Este vorba despre 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate, care funcționează din data de 8 decembrie 2022.

„Începând cu data de 6 ianuarie 2023, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, va funcționa Centrul de evaluare pediatrică, care va asigura asistența medicală copiilor cu viroze respiratori, reducându-se astfel aglomerația și timpul de așteptare în UPU/ CPU.

Pacienții se vor adresa inițial medicului de familie care după examinarea clinică, dacă consideră necesar, va elibera bilet de trimitere către Centrul de evaluare pediatrică, unde se va face evaluarea clinică, imagistică și biologică, după caz, în regim de spitalizare de zi”, se arată într-un comunicat emis de DSP Dâmbovița.

În afara orelor de program ale medicilor de familie, pacienții cu simptomatologie specifică se pot adresa și celor două centre de permanență din județ: Răcari și Gura Șuții. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!