Centralizarea voturilor, dar și a faptelor penale din ziua alegerilor. Peste o sută de persoane, cercetate de polițiști

Publicitate

Centralizarea voturilor, dar și a faptelor penale din ziua votului!

De la ultima raportare (27 septembrie, ora 18) și până la finalizarea votului, polițiștii au primit, la nivel național, 316 sesizări, în urma cărora au constatat 95 de fapte penale, fiind cercetate 102 persoane la nivel naţional.

În cazul a 47 de semnalări se fac în continuare cercetări pentru a se stabili dacă cele sesizate se confirmă sau nu şi pentru a dispune măsuri legale, dacă este cazul.

”Angajaţii MAI au aplicat 17 amenzi în valoare de peste 82.000 de lei şi 67 de avertismente scrise. Au fost constatate 95 de fapte penale, fiind cercetate 102 persoane”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

După încheierea procesului electoral, la nivel national, s-au desfăşurat manifestări spontane de susţinere a unor candidaţi în 120 de localităţi din 28 de judeţe, la care au participat peste 13.000 de persoane, a mai informat purtătorul de cuvânt al MAI.

În ziua votului, în țară, pentru menţinerea măsurilor de ordine publică şi asigurarea protecţiei participanţilor au fost angrenaţi aproximativ 2.000 de angajaţi MAI.

Dintre incidentele cele mai grave, se numără infracțiuni de lovire și alte violențe (dosar penal în județul Iași, o amendă în valoare de 500 lei şi un avertisment scris în judeţul Buzău), iar în județul Alba, un poliţist a executat două focuri de armă în plan vertical pentru aplanarea unui conflict dintre două persoane.

Potrivit reprezentantei MAI, judeţele cu numărul cel mai mare de localităţi în care au fost suplimentate efectivele în ziua alegerilor sunt Prahova, Dolj, Călăraşi, Mehedinţi şi Dâmboviţa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!