Centrala nucleară din Dâmboviţa va genera mii de locuri de muncă!

1498
Sursă foto: zf.ro

România ar putea avea până în anul 2028 primul reactor nuclear modular mic. Acesta va fi instalat în Dâmbovița, pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești și va fi dezvoltat de americanii de la NuScale.

Localitatea Doicești a fost aleasă pentru amplasarea reactorului nuclear fiindcă este una cu potențial. Totodată, comunitatea din zonă ar putea avea parte de mai multe beneficii.

Pentru început se estimează că centrala electrică NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente, 1500 de locuri de muncă în construcții, 2300 de locuri de muncă în producție, dar în același timp va ajuta România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an.

Pe 4 noiembrie 2021, la COP26, NuScale și Nuclearelectrica au semnat un acord de colaborare pentru a avansa implementarea primului reactor modular de mici dimensiuni în Europa.

Aceste etape importante vin ca urmare a unei relații puternice în domeniul nuclear între România și SUA, care a început în 1981, când președintele Reagan a aprobat primul împrumut Exim SUA pentru proiectul Unității 1 de la Cernavodă, potrivit economedia.ro. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!