Celebrul actor morenar George Mihăiță, băut la volan, a provocat un accident în București

Publicitate

Marele actor morenar George Mihăiță a fost prins, miercuri seară, beat la volan. Acesta a produs un accident pe Bulevardul Basarabia din București. Actorul a fost testat cu aparatul etilotest la fața locului, iar rezultatul a fost de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma nefericitului eveniment rutier, artistul a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Accidentul a avut loc după ce actorul a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit în refugiul STB. Evenimentul s-a soldat cu avarii. Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele artistului.

“În jurul orei 21.20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, în acest context fiind condus la INML, pentru recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis Brigada Rutieră.

Cine este George Mihăiță

George Mihăiță s-a născut pe 23 septembrie 1948, Moreni, județul Dâmbovița și este un actor român de film, radio, televiziune, scenă și voce, conform Wikipedia.

A absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu. Începând cu anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București.

Actorul George Mihăiță a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!