Celebra actriță Maia Morgenstern, filmări la Malu cu Flori, în prima ecranizare a poveștii “Capra cu trei iezi”

Publicitate

Actorii Maia Morgenstern și Marius Bodochi pot fi văzuți în aceste zile pe plaiuri dâmbovițene, în localitatea dâmbovițeană Malu cu Flori, pe platoul de filmare, jucând în prima ecranizare de lung metraj “Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă.

Filmările au loc pe un platou de filmare construit în totalitate de către producători folosind materiale reciclate dintr-o clădire abandonată.

“Bazat pe una dintre cele mai cunoscute fabule românești, filmul “Capra cu trei iezi” își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești pentru copii și să prezinte publicului o nouă perspectivă, care oferă imaginea reală a tragediei dincolo de personificări și cântece vesele. Masca animalului are rolul să păstreze iluziile culturii. Regizorul lasă să cadă măștile și folosește chipuri umane”, notau producătorii înainte de începerea filmărilor.

Regizorul lung-metrajului este Victor Canache, cel care a lansat în 2019 un scurt metraj “Capra cu trei iezi”, finanțat printr-o campanie de crowfunding.

În 2020 se împlinesc 145 de ani de la publicarea poveștii lui Ion Creangă în “Convorbiri literare”.

Povestea este culeasă din folclorul european și se bazează pe basmul Fraților Grimm “Lupul și cei șapte iezi”, publicat ca parte dintr-o serie de basme în 1812-1815.

Înclusă în abecedare, povestea lui Ion Creangă s-a menținut ca una dintre cele mai cunoscute lucrări din literatura română pentru copii. „Capra cu trei iezi” a fost și subiectul mai multor adaptări de operă, teatru și film, atât în România, cât și în Republica Moldova.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!