Cele mai valoroase bunuri din patrimoniul arheologic al României sunt expuse la Târgoviște

Publicitate
Expoziție eveniment la Târgoviște. În organizarea Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi a Consiliului Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale şi Muzeul Naţional de Istorie a României, în perioada 1 noiembrie 2017 – 2 februarie 2018, poate fi vizitată expoziția „Aurul şi argintul antic ale României”.  
Toți dâmbovițenii interesați vor putea vedea și admira unele dintre cele mai valoroase bunuri culturale din patrimoniul arheologic naţional. Expoziţia „Aurul şi argintul antic ale României” este unică prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1.000 de artefacte din metale preţioase.
Iniţiativa organizării acestei importante expoziţii a aparţinut Muzeului Naţional de Istorie a României, care, în anul 2013, cu contribuţia a 32 de muzee din ţară, printre care se numără şi Muzeul de Istorie din Târgoviște, a demarat acest extraordinar proiect, cu dorinţa de a face cât mai cunoscute multitudinea de piese din metale preţioase, descoperite de specialişti în ultimele două veacuri.
Din luna decembrie 2013 şi până în prezent, expoziţia a fost itinerantă – la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba-Iulia, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, Bârlad şi Galaţi.
La vernisajul expoziției, din data de 1 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a adresat o invitație generală: ”Să ne invităm cunoştinţele, prietenii – să-i aducem să vadă la faţa locului aceste comori inestimabile!”

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!