Cele mai bune vești pentru sectorul medical dâmbovițean din ultimii ani! Modernizări la UPU și policlinică, dar și noi angajări de medici

Publicitate

Sectorul medical dâmbovițean, într-un amplu proces de modernizare și schimbare!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, are mai multe vești bune: au început lucrările de extindere, reabilitare și modernizare la Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și alți 12 medici nou angajați s-au alăturat echipei de anul trecut, de 11 medici și un farmacist! Practic, în ultimele 9 luni, echipa SJUT s-a întărit cu 24 de profesioniști – 22 de medici specialiști, un medic de medicină primară și un farmacist.

În urma concursurilor organizate în perioada februarie – martie 2022, 12 medici specialiști (ATI, medicină de urgență, neonatologie, pediatrie, neurologie, psihiatrie, reumatologie, chirurgie orală și maxilo-facială, radiologie și imagistică medicală, oncologie, urologie, medicină legală) au fost angajați definitiv, după ce, în vara anului 2021, 11 medici specialiști și un farmacist au intrat în echipa SJUT.

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, președintele Corneliu Ștefan a făcut cunoscut că, în prezent, atât la Unitatea de Primiri Urgențe, cât și la Ambulatoriul de Specialitate s-au făcut săpăturile necesare și au fost relocate rețelele de utilități aflate pe amplasament.

Lucrările pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște sunt realizate în cadrul proiectului cu același nume și se ridică la valoarea totală de 16.873.664,16 lei, beneficiarul acestui proiect fiind Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dâmbovița.

Proiectul „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, adică pe fonduri europene.

Prin această lucrare de anvergură se urmărește sprijinirea cetățenilor care se adresează sistemului de sănătate dâmbovițean – prin creșterea accesibilității serviciilor de sănătate oferite de Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Cele trei etaje ale imobilului extins vor găzdui: cabinete de specialitate, cameră de recoltare, laborator, sală de gipsare, sală de tratament, saloane – toate acestea urmând a beneficia de dotări moderne; registratura, spații tehnice și de depozitare, scări de acces și de evacuare pentru pacienți și personalul medical. Prin infrastructura mai bine configurată, prevăzută în proiect, se estimează că pacienții vor beneficia de timpi de așteptare reduși, iar SJUT va putea utiliza mai bine resursele de care dispune. În plus, extinderea și modernizarea Ambulatoriului va îmbunătăți condițiile de igienă și siguranță, iar folosirea de tehnologii și materiale moderne va crește eficiența energetică generală a acestei unități.

Totodată, lucrările în desfășurare de la Unitatea de Primiri Urgențe se realizează în cadrul Proiectului „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgoviște”, care are valoarea totală de 8.113.657,07 lei.

Proiectul are o abordare integrată și urmărește ca indicatori precum: scăderea timpului de așteptare al pacienților până la primul consult, respectiv până la externarea sau internarea pe secții, creșterea capacității de preluare a pacienților din accidente cu victime multiple, creșterea capacității de preluare a victimelor unor dezastre care ar afecta alte orașe din județ sau județele limitrofe – încadrate în zone cu risc crescut pe hărțile de hazard – sau scăderea costurilor de operare să caracterizeze activitatea desfășurată în cadrul Unității de Primiri Urgențe, beneficiară a amplelor lucrări de reabilitare, extindere și modernizare din prezent.

Unitatea de Primiri Urgențe va beneficia de dotarea cu echipamente și componente necesare bunei funcționări și eficientizării serviciilor de sănătate publică pe care le desfășoară permanent.

La conferința de presă, au participat și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public Cristian Avanu și Dănuț Nicolae Popa Stănescu, secretarul județului.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!