Cel mai mare proiect din istoria orașului Pucioasa intră în linie dreaptă. Investiția de peste 130 de milioane lei, finanțată prin Masterplanul de turism am României

Publicitate

Veste excelentă pe final de an adusă de primarul orașului Pucioasa!

Constantin Ana anunță că cel mai mare proiect din istoria orașului întră în linie dreaptă.

Este vorba despre REFACERE ZONĂ DE AGREMENT ȘI CONSTRUIRE BAZĂ DE TRATAMENT ȘI VALORIFICAREA APEI SULFUROASE EXISTENTE ÎN ZONA, PE DEALUL MOȚĂIANCA ȘI ÎN ZONA “LA SURSĂ”, ORAȘ PUCIOASA”, ce va fi finanțat prin Masterplanul de turism al României.

Merită amintit că, dintre cele 1400 obiective prezentate, în urma evaluariilor, au fost selectate doar 120 de proiecte, dintre care 4 din județul Dâmbovița, 2 în Pucioasa, 2 în Moroieni.

”Condiția de bază este dupunerea Studiului de Fezabilitate, care să respecte fișa de proiect depusă, până la 31.12.2020! Deoarece unul dintre cele două proiecte Amenajare zona de Agrement pe Lacul de Acumulare Pucioasa are șanse de a fi finanțat și pe POR 2021 – 2027, am renunțat la depunerea acestuia pe Masterplan, încercând să sporim viteză de finanțare a celuilalt proiect”, a declarat edilul.

Astfel, proiectul de refacere a zonei de agrement și construire a unei baze de tratament are o valoare de peste 130 milioane lei care va aduce un suflu nou în oraș, creînd premisele renașterii adevăratului turism în orașul Pucioasa, atât prin investiția în sine, dar și prin afluxul de unități de turism care ar urma să se realizeze în urma investiției.

Prin proiect se propune realizarea următoarelor obiective:

Structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, baza de tratament balnear, restaurant, parc cu amfiteatru în aer liber; utilități, birouri administrative, spații tehnice, magazine, cafenea, bob vara  pistă sintetică pe acoperiș, piscină “Infinity pool”

Ansamblul pune la dispoziția utilizatorilor locuri de parcare distribuite astfel: 240 de locuri de parcare destinate hotelului și vilelor (care sunt adresate clienților și personalului hotelier), 134 locuri de parcare destinate vilelor, bobului de vara și punctului turistic (adresate atât clienților, cât și vizitatorilor), precum și alte 50 de locuri de parcare situate în partea de Vest, pentru restul activitaților.

Drumul județean ce va străbate zona va fi prevăzut cu trotuare pietonale și pistă de biciclete. În plus, vor fi realizate parcări autocare pentru vizitatorii ce sosesc în grupuri mari. Dintre cele 240 de locuri de parcare destinate hotelului și vilelor, 4% au fost prevăzute pentru persoanele cu dizabilități.

Se va acorda o atenţie crescută în vederea amenajării parcului balnear. Această va cuprinde :

Lucrări de peisagistică – amenajarea spațiului verde și a aleilor pietonale;

Dotarea cu mobilier urban – bănci, coșuri de gunoi, amenajare spații de agrement, fântâni; instalații electrice de iluminat exterior; instalații de irigații;

Plantaţia vegetaţiei va fi concepută după principii compoziţionale şi microclimatice ce va avea în vedere asigurarea unor condiţii estetice, funcţionale şi microclimatice de confort.

”Așadar, trăim împreună cel mai important moment al istoriei moderne a stațiunii balneoclimatice Pucioasa, moment ce sper eu că va da cu adevărat startul relansării stațiunii noastre, pentru că momentele speciale 2028 (când se împlinesc 200 de ani de la momentul în care Pucioasa devine stațiune balneoclimaterică, după ce un medic militar rus ajuns aici în timpul ocupației țariste a Țării Românești descoperă izvoarele de apă sulfuroase în 1828, luând denumirea de Pucioasa), respectiv 2029 (100 de ani de atestare a localității noastre că și localitate urbană și 380 de ani de la prima atestare documentară a orașului, ce datează încă din 20 septembrie 1649, apărând că “Piatră Pucioasa”), să găsească stațiunea Băile Pucioasa cu o imagine complet nouă, mai strălucitoare, mai atrăgatoare!

Le mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Local pentru că au votat acest proiect, după cum nu pot să nu le aduc mii de mulțumiri în numele locuitorilor orașului domnilor Corneliu Ștefan, Titus Corlăţean, Adrian Țuțuianu, Alexandru Oprea, care au susținut permanent, din funcțiile ocupate în momentele respective, demersul nostru”, a mai declarat primarul Constantin Ana.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!