Cel mai amplu proiect de până acum pentru cartierul Maluri din Pucioasa

Publicitate

Vești bune de la Pucioasa legate de unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale administrației!

În această lună va fi finalizată proiectarea celor 3,65 km ai drumului DC 8, cartier Maluri.

Potrivit primarului orașului-stațiune, Constantin Ana, studiul topografic este deja finalizat, iar studiul geotehnic este încă în lucru ținând cont de complexitatea sa și condițiile dificile ale terenului.

”Pentru că investiția este una foarte importantă, iar solul și relieful sunt unele foarte dificile, au fost făcute 25 de foraje cu adâncimi între 2 și 25 m pentru stabilirea soluțiilor de consolidare. Prin acest proiect se va aduce stuctura rutieră la parametri tehnici corespunzători categoriei drumului, asigurându-se astfel condiții optime de siguranță și confort în circulația auto și pietonală”, a declarat edilul de la Pucioasa.

Acest proiect prevede: consolidări ale terenului cu ziduri de sprijin de beton armat, gabioane de anrocamente și puțuri de epuismente; refacerea structurii rutiere cu straturi de fundație din balast și piatră spartă, straturi de legătură și de uzură din asfalt; colectarea și evacuarea apelor prin șanțuri de beton și rigole carosabile, precum și podețe pentru accesul la proprietăți și drumuri laterale;  se vor monta elemente de siguranță (parapet pietonal, parapet metalic direcțional etc.).

”Avem trei variante de finanțare pentru acest proiect și cred că dorința noastră de a asigura cetățenilor din Maluri un drum normal va fi în curând îndeplinită!”, a concluzionat primarul Constantin Ana.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!