Cei patru elevi de 10 ai Dâmboviței la Evaluarea Națională 2019 sunt din Târgovişte, Moreni şi Găeşti

Publicitate

Cei patru elevi de 10 ai județului Dâmbovița, medii curate obținute la Evaluarea Națională 2019, sunt din Târgoviște, Moreni și Găești.

Dinu Antonia Teodora de la Colegiul ”Carabella” Târgoviște, Forausberger Teodor Andrei de la Școala ”Coresi” Târgoviște, Manole Medeea Maria de la Colegiul ”Caragiale” Moreni și Marinescu Karina Maria de la Școala ”Ș. Cioculescu” din Găești sunt cei patru absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut medii de 10 la examenele susținute la Limba și Literatura Română și Matematică.

În topul județelor, cu aceste 4 medii de 10, Dâmbovița se află abia pe locul 30.

La nivel național, numărul total de contestații este anul acesta 21.515, mai puține decât în 2018 când au fost 23.761.

Rezultatele de la Evaluarea Națională publicate pe 25 iunie arată că 73,12% dintre elevii care au susținut examenul au obținut medii mai mari sau egale cu 5, iar dintre aceștia, 429 au încheiat examenul cu media generală 10.

Pe baza notelor obținute la evaluare națională 2019, absolvenții vor intra la liceu. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională 2019 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!