Cei cinci bărbați care au sechestrat, agresat și supus la gesturi umilitoare doi tineri, reținuți de polițiști

Publicitate

Cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, care au sechestrat, agresat , supus la gesturi umilitoare și determinat să întrețină raporturi sexuale doi tineri din comunele Pietrari și Bărbulețu, în cursul nopții de 11 spre 12 ianuarie, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Totodată, potrivit polițiștilor, aceștia ar fi sustras de la victime un card și cheile unui autoturism pe  care l-ar fi condus pentru a se deplasa șa un ATM în vederea retragerii de bani. Mașina ar fi fost condusă, pe raza orașului Târgoviște de unul dintre bărbați, în vârstă de 21 de ani, care nu poseda permis de conducere.

Toți cei cinci bărbați au fost prezentați, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

“Persoane reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, participație improprie la infracțiunea de viol, tâlhărie calificată, șantaj, tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, participație improprie la infracțiunea de viol, tâlhărie calificată, șantaj, tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări a reieșit că aceștia ar fi lipsit de libertate în mod ilegal două victime, doi tineri, de 19 si 20 de ani, le-ar fi agresat, le-ar fi supus la gesturi umilitoare și le-ar fi determinat să întrețină raporturi sexuale.

Faptele ar fi fost înregistrate video cu un telefon mobil întrucât persoanele vătămate ar fi abordat, prin intermediul unei rețele de socializare, o adolescentă, în scopul întreținerii de raporturi sexuale.

Totodată, cei în cauză ar fi solicitat părților vătămate 20.000 de lei pentru a nu publica imaginile înregistrate pe rețelele de socializare.

De asemenea, bănuiții ar fi sustras de la victime un card bancar și cheile unui autoturism pe care l-ar fi condus pentru a se deplasa la un ATM în vederea retragerii de bani.

Autoturismul ar fi fost condus, în municipiul Târgoviște, de către unul dintre bănuiți, în vârstă de 21 de ani, care nu poseda permis de conducere.

Pe parcursul zilei de ieri, cei în cauză vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!