Cei care au găzduit refugiați ucraineni pot depune cererile pentru a primi bani de la stat! Cât se decontează pe zi pentru fiecare ucrainean cazat

Publicitate

Românii care au găzduit refugiați ucraineni în luna martie pot depune cererile pentru a primi bani de la stat pentru a deconta alimentele oferite acestora. În acest moment se asigură doar 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată, însă recent Guvernul a adoptat un act normativ prin care a majorat cu 50 de lei ajutorul oferit românilor care îi găzduiesc pe ucraineni, scrie antena3.ro.

”Se prevede faptul că în primele trei zile lucrătoare ale lunii se depun documentele aferente lunii anterioare. Referitor la cei 50 de lei prevăzuți în legislație pentru cazare, trebuie precizat faptul că nu avem încă norme metodologice.

De aceea, încurajăm pe toți cetățenii care în luna martie au cazat cetățeni ucraineni să își depună acum pentru a primi cei 20 de lei pentru serviciile de masă, urmând ca în momentul în care apar normele procedurale să primească și cei 50 de lei”, a explicat Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș, potrivit sursei citate.

De la izbucnirea conflictului din Ucraina un număr imens de refugiați au pătruns în țara noastră. 646.087 de cetățeni ucraineni au intrat în România din data de 10 februarie, iar dintre aceștia 4.332 au cerut azil, informează Guvernul. România poate asigura la nivel național circa 400.000 de locuri de cazare pentru refugiați, scrie antena3.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!