Cehia, prima țară din Europa în care viața revine la normal. Cetățenii pot pleca în vacanță

Publicitate

Cehia reprezintă prima țară din Europa în care viața revine încet-încet la normal. Începând de joi, 23 aprilie, autoritățile cehe au relaxat restricțiile impuse cetățenilor pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus, după ce numărul cazurilor a scăzut și boala se află sub control, a anunțat New York Times. 

Cehia a ridicat interdicția care le permitea cetățenilor să iasă din case doar pentru deplasări esențiale, precum și cea care le interzicea să călătorească în afara țării. Aceste lucruri au fost anunțate de Adam Vojtech, ministrul Sănătății din Cehia, după o ședință de guvern.

“Este posibil să se călătorească în străinătate, chiar şi pentru o vacanţă. Dar la întoarcere, cetăţenii în cauză trebuie să fie negativi la COVID- 19 în urma efectuării unui test sau să intre în carantină timp de două săptămâni”, a declarat ministru Sănătății.

Mai mult de atât, începând de vineri, sunt permise adunările publice de până la zece persoane. În schimb, de luni, vor fi redeschise universitățile, iar calendarul de redeschidere al magazinelor a fost accelerat.

Guvernul ceh nu a anunțat schimbări în privința obligației de a purta măști în public și nu va permite în continuare adunări publice cu mai mult de 10 persoane sau evenimente.

În condițiile existente, Cehia este prima țară din Europa care relaxează restricțiile mai repede decât planul inițial.

Guvernul ceh a transmis că măsurile luate la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei se vor relaxa mult mai devreme decât planul inițial. Dacă la început autoritățile preconizau ridicarea acestora începând cu data de 8 iunie, iată că măsurile  vor fi ridicate în etape mai repede.

Așadar, ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, a declarat că a început deja relaxarea restricțiilor impuse de COVID-19. Concret, încă de pe 20 aprilie autoritățile au redeschis piețele externe, cât și magazinele mici.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!