Cea mai mare fabrică de lactate și brânzeturi din Dâmbovița își suspendă activitatea pentru 3 ani

Publicitate

Veste șoc la început de an nou! Lactate Natura Târgoviște, compania producătoare de lactate și brânzeturi din Târgoviște, cea mai mare fabrică de acest fel din Dâmbovița, se pregătește să își suspende activitatea pentru trei ani.

Informația apare pe site-ul profit.ro  și arată că producătorul ”controlat de SIF Oltenia, se pregătește să își suspende activitatea începând din februarie 2023. Compania a avut anul trecut afaceri de aproape 8 milioane lei și o pierdere de 2,5 milioane lei, cu circa 40 de angajați. Datoriile totale însumează 8,2 milioane lei”.

Lactate Natura a luat ființă în 1991, prin preluarea patrimoniului fostei SC Întreprinderi de Industrializare a Laptelui (SCIL, cum era cunoscută de dâmbovițeni).

Potrivit Wikipedia, societatea are capital social integral privat, acțiunile sale fiind tranzacționate la Bursa de Valori București. La preluarea sa, au fost efectuate investiții de peste 4 milioane euro ce au vizat modernizarea și retehnologizarea capacităților de producție existente.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!