Ce spune premierul Cîțu despre introducerea unui ”pașaport de vaccinare”

Publicitate

Discuția despre introducerea unui ”pașaport de vaccinare” pentru accesul în zone aglomerate,gen supermarket, cafenele, restaurante este ”prematură”.

Afirmația a fost făcută azi de premierul Florin Cîţu: ”Nu am avut această discuţie în Guvern. Nu este o discuţie oficială. Am văzut discuţiile în spaţiul public. Nu cred că este momentul. Suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre aşa ceva. Discuţia este prematură. Suntem la începutul campaniei de vaccinare”, a afirmat Cîţu, astăzi, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Totuși, această declarație vine la o zi după ce premierul a precizat tot în spațiul public că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie, iar proiectul de lege privind vaccinarea aflat în Parlament nu are legătură cu imunizarea împotriva noului coronavirus.

”Campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa”.

Vă reamintim că și șeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică seară, la Antena 3: “Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!