Ce spune Ludovic Orban despre cei cinci primari PNL Dâmbovița care vor trece la PSD

Publicitate

Cinci primari liberali și unul de la UNPR au fost prezenți la ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Dâmbovița, iar aceștia vor candida la alegerile următoare pe listele social-democrate. Este vorba despre: liberalii Costin Barbu – Crângurile, Valentin Mihalache – Dărmăneşti, Florin Iordache – Moţăieni, Iulian Costache – Ulieşti, Bogdan Tiţa – Ulmi şi primarul UNPR Florin Petre – Crevedia.

”Pentru mine, întărirea echipei Partidului Social Democrat este o prioritate. Iar lucrul acesta se face atât cu oameni crescuți în partid, cât și prin deschidere față de cei din exterior, care doresc și pot să ajute. Primarii despre care facem vorbire au rezultate și au proiecte de viitor. Guvernul PSD, pentru că și asta e foarte important, a susținut total și fără nicio diferență, toate proiectele comunităților locale. Iar asta le-a demonstrat și lor că suntem partid serios și ne respectăm promisiunile. Eu, personal, la toate întâlnirile pe care le-am avut, fie că am mers la ministere, la Fondul de Mediu, la CNI, la ANL, peste tot am chemat lângă mine toți primarii cu proiecte la instituția respectivă, fără să mă uit că sunt de la PSD sau PNL. Pe noi ne interesează oamenii”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu.

Potrivit Mediafax și Hot News, de cealaltă parte a ”baricadei politice”, preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză că edilii sunt atraşi cu ajutorul finanţărilor pentru programe locale. Liberalul a acuzat sâmbătă, la Tulcea, metoda folosită de PSD pentru a atrage primarii care au câştigat mandate în alte partide. ”Prin intermediul OUG 55, aproape 500 de primari ai PNL, care au fost mituiţi din bani publici pentru a obţine acele finanţări, au trecut la PSD. (…)Vor să îi ameninţe pe toţi, să îi cumpere pe toţi, să reducă la tăcere orice voce a Opoziţiei”, a declarat Ludovic Orban, citat de presa centrală.

Cei șase primari nu vor semna acum adeziunile către PSD pentru a nu-şi pierde mandatele, dar vor candida la următoarele alegeri, în 2020, din partea Partidului Social Democat. PSD Dâmboviţa are, în prezent, 76 de primari.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!