Ce se întâmplă la COS Târgoviște după ce a fost modificată legislația pentru preluarea activelor de către statul român

Situația de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, pe cale de a se redresa după implicarea statului român, prin Ministerul Economiei!

Săptămâna trecută, în ședință de guvern, a fost modificată legislația, iar la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, aflat în insolvență, se vor șterge datoriile bugetare în schimbul dării în plată a activelor funcționale, procedură reglementată prin OUG nr. 60/2019 inițiată și adoptată de fostul Guvern Dăncilă, dar care avea nevoie de actualele modificări.

Între timp, la COS Târgoviște, potrivit liderului Sindicatului ”Valahia”, Nicolae Dragodănescu, ”au fost finalizate procedurile de inventariere a mijloacelor fixe din secțiile de producție, în vederea transferului activelor funcționale către statul român. De asemenea, tot în vederea transferului activității de producție sunt întocmite documentațiile tehnice cu privire la activele care vor fi preluate prin darea în plată.  Pe înțelesul tuturor, se clarifică ce anume ia statul din COS Târgoviște (active egale cu datoria pe care statul o are de încasat de la COS Târgoviște) și ce rămâne în continuare în insolvență)”.

Totodată, liderul sindical le răspunde celor care se întreabă de ce nu se realizează mai repede preluarea COS de către stat: ”NU ESTE UȘOR să faci această operațiune! Imaginați-vă un proces banal de partaj, în care fiecare parte implicată dorește împărțirea bunurilor potrivit propriilor interese… Să sperăm că modul în care se va face preluarea activelor productive, va cuprinde tot ceea ce ne este necesar pentru a continua producția de oțel, fără sa depindem în nici un fel de restul activelor neproductive”, a mai transmis Nicolae Dragodănescu.

Liderul Sindicatului ”Valahia” declară că activitatea COS va fi reluată și chiar se vor face angajări, lucru subliniat de altfel și de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, din debutul ședinței de guvern de care vă aminteam mai sus.

”Un lucru este sigur,  COS Târgoviște va funcționa din nou,  salariații vor reveni la muncă,  cu siguranță vom face noi angajări.

La finalizarea tuturor procedurilor, înainte de revenirea la muncă a tuturor salariaților aflați acum în şomaj tehnic, Sindicatul Valahia intenționează să organizeze o adunare publică, pe platoul Prefecturii,  cu respectarea măsurilor sanitare ( probabil nu mai mult de 100 de salariați ). Vom reveni cu amănunte în timp util!”, a mai declarat Nicolae Dragodănescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!