Ce planuri de modernizare au autoritățile pentru Secția de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniței

Publicitate

Modernizări la Centrul de la Gura Ocniței, unul dintre cele mai bune centre de recuperare neuro-motorie pentru copii din ţară.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședintele Alin Manole și de conducerea Spitalului Județean de Urgențe Târgoviște, reprezentată de managerul Claudiu Dumitrescu și directorul de îngrijiri Rodica Nicolae, a efectuat o vizită de lucru la Secția de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniței.

După vizitarea celor trei pavilioane ale centrului, autoritățile s-au pus de acord în privința asfaltării curții, a începerii lucrărilor de întreținere și reabilitare și au discutat despre posibilitatea ca, în viitor centrul să intre într-un proiect mai amplu de  modernizare.

Unitatea de recuperare beneficiază de un complex recuperator constând din: hidrokinetoterapie în bazine treflo din fibră de sticlă, termoterapie, kinetoterapie și reeducare motorie în cele 5 săli de kinetoterapie, ergoterapie (toată gama de proceduri), psihoterapie, activități recreative. Secția găzduiește pacienți (copii) cu afecțiuni neuromotorii și motorii din aproape toate județele țării având 200 de paturi, (150 pentru pacienți și 50 pentru însoțitoare), iar în prezent aici sunt spitalizați 113 copii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!