Ce condiții trebuie respectate pentru organizarea nunților. Când vor fi reluate astfel de evenimente

Publicitate

În ultimele zile s-a venit cu precizări noi în ceea ce privește organizarea nunților în condiții normale. Atât, ministrul Sănătății, cât și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență au anunțat când ar putea fi reluate astfel de evenimente.

La capătul mai multor runde de discuții cu reprezentanții celor din industria nunților și a organizării de evenimente, ministrul Sănătății a vorbit, week-end-ul trecut despre cum vede el reîntoarcerea la situația de dinainte de pandemie. Alexandru Rafila a considerat că nunțile vor putea fi reluate în condiții normale începând din luna mai, dar și atunci vor fi necesare păstrarea distanței și purtarea măștilor de protecție.

“Cred că în luna martie o să putem să avem o discuție aplicată despre un calendar, pe termen mediu măcar, în așa fel încât să existe predictibilitate. Toată lumea își dorește predictibilitate. Cred că în martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce privește evoluția pandemiei, putem să stabilim un program.

E o opinie personală, dar cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua. Probabil cu anumite limitări, nu știu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elementele de siguranță care înseamnă o oarecare distanțare sau în cazul unor evenimente publice utilizarea măștii”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Totodată, luni, șeful DSU, Raed Arafat, a explicat în cadrul unei conferințe de presă condițiile în care românii pot participa la nuntă, în acest an. Acesta a transmis că participarea la căsătorie nu înseamnă că o persoană carantinată poate ajunge la un astfel de eveniment, ci doar că poate participa la cununia legală de la starea civilă.

Situațiile în care românii aflați în carantină pot cere să fie exceptaţi de la cele cinci zile de carantină sunt „situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative”, se arată în noua hotărâre adoptată luni de CNSU.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!