Cazurile de COVID-19 în învățământ, în scădere și în Dâmbovița. În ultima săptămână, cifre reduse mai mult de jumătate

Publicitate

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar şi, implicit, a numărului de clase şi unităţi cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul semnificativ descendent pentru a doua săptămână consecutiv, așa cum se întâmplă și la nivel național de altfel, a anunţat luni Ministerul Educaţiei.

Așa cum arată raportările centralizate, la finalul săptămânii trecute 33 de unităţi de învăţământ, cu personalitate juridică sau structuri, şi 883 de clase/grupe funcţionau în sistem online, la nivel național.

La finalul săptămânii trecute 10.818 elevi şi preşcolari erau pozitivi COVID-19 (0,4%) şi 2.663 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar erau pozitive COVID-19 (1%).

Și în Dâmbovița cifrele sunt în scădere: în săptămâna 7-11 februarie, situația epidemiologică din unitățile de învățământ din județ era: 13 clase cu prezență fizică suspendată la apariția a trei cazuri confirmate; preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 183 și personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 32.

În săptămâna 14-18 februarie, mai erau doar 5 clase cu prezență fizică suspendată; preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 71; personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 26.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!