Cazuri noi de COVID-19 în școli din Dâmbovița! 600 de elevi și 472 de angajați din unitățile școlare, infectați la nivel național

Publicitate

600 de elevi şi 472 de angajaţi din sistemul de învăţământ au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 – 17 februarie (ora 16,00), au informat reprezentanți ai Ministerului Educaţiei. De asemenea, potrivit aceleiași surse, 542 de clase şi-au suspendat activitatea în aceeaşi perioadă.

În Dâmbovița, s-au înregistrat 8 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor și al profesorilor, începând cu data de 8 februarie.

În cele două săptămâni de la debutul noului semestru, în județul nostru au fost confirmate 2 îmbolnăviri în rândul elevilor (la Colegiul Național „Constantin Carabella” și la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, ambele din Târgoviște).

În cea de-a doua săptămână s-au raportat alte 2 cazuri de infectare în rândul elevilor (la Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște și la Școala Gimnazială Răzvad).

De asemenea, tot în această a doua săptămână s-au înregistrat 4 cazuri de infectări la cadrele didactice (doi învățători și doi profesori de la Școala Gimnazială „Matei Basarab” Târgoviște, Școala Gimnazială Specială Târgoviște, Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu și de la Școala Gimnazială „Buică Ionescu” Glodeni).

În cazul în care dascălul are o formă ușoară de boală și dorește, poate continua activitatea online, sau, în caz contrar,, poate solicita concediu medical, iar instituția educațională este obligată să găsească un înlocuitor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!