Cătălin Tănase este optimist la startul Ligii I! “Promovarea va fi obligatorie pentru CSM Târgoviște”

Publicitate

Echipa de baschet feminin CSM Târgoviște se va afla de la sfârșitul acestei săptămâni  într-o nouă ipostază: aceea de a fi componentă a Ligii I. Sâmbătă, de la ora 12.00, formația dâmbovițeană va lua startul în cea de-a doua competiție a țării și nu în Liga Națională, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani.

Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, antrenorul Cătălin Tănase a considerat că echipa este gata pentru noul sezon, iar principalul obiectiv va fi promovarea în eșalonul de elită al țării.

Rep: Domnule Tănase, este gata CSM Târgoviște pentru debutul în Liga I?

Consider că echipa e pregătită în totalitate. Va fi o experiență nouă în ceea ce mă privește pentru că până acum nu am mai avut ca obiectiv promovarea cu nici o echipă pe care am antrenat-o. La cum se anunță, campionatul cred că va fi unul interesant.

Rep: Din ce spuneți dumneavoastră obiectivul va fi din start promovarea în Liga Națională…

Obligatoriu! Am încredere în echipă. E o șansă bună pentru jucătoarele tinere de la CSȘ să joace cu CSM în Liga I. Majoritatea dintre ele au debutat săptămâna trecută în Campionatul Național U18, iar evoluțiile lor au fost foarte bune. Din cinci jocuri s-au obținut tot atâtea victorii. Participarea în această competiție va fi pentru ele un bun prilej să-și măsoare forțele cu adversari mai puternici.

Rep: Cu ce echipe credeți că va bateți la promovare în noul sezon al Ligii I?

Sunt mai multe echipe care și-au arătat intenția de a promova față de anii trecuți. Echipele cu care ne vom bate pentru urcarea în prima ligă sunt Phoenix Constanța, CSU Oradea, Rapid București și Agronomia București.

Rep: Cum vedeți jocul cu Alexandria II din prima etapă a campionatului?

Nu știu în momentul de față ce strategie va aborda clubul din Alexandria. Nu știu dacă cei de acolo vor merge pe mâna unor jucătoare de la prima echipă sau nu. Am încredere în jucătoarele mele că vor obține un rezultat bun. Ne-am pregătit foarte bine și ne dorim să începem campionatul cu o victorie.

Rep: Sunteți mulțumit de lotul de jucătoare?

Pentru faza actuală sunt mulțumit. Vom avea posibilitatea să ne întărim dacă va mai fi nevoie. Lotul cuprinde și jucătoare cu experiență: Larisa Toma, Alina Chivu și Shanita Arnold, componente care ne vor ajuta foarte mult. Noi vom juca toate meciurile la victorie indiferent de adversar.

Rep: Cum credeți că va percepe publicul târgoviștean ca echipa să joace în Liga I și nu în Liga Națională așa cum a evoluat în ultimii ani?

Publicul târgoviștean cu siguranță cunoaște situația echipei. Nu a fost vina noastră că s-a a ajuns în această ipostază. Este vina fostei conduceri administrative pentru acest lucru. Sperăm ca după acest an de tranziție să se rezolve problemele existente pentru a avea dezlegare în totalitate la transferuri, astfe încât să facem o echipă competitivă. Anul acesta nu bugetul a fost problema, ci doar problemele făcute de fosta conducere a clubului.

Rep: Ce transmiteți fanilor care vor să fie aproape de echipă și în noua postură?

Îi rog să fie aproape de echipă și la bine șa rău. Sunt convins că toți au înțeles situația. Cred că sunt nerăbdători să vadă fetele și echipa CSM-ului la lucru. Vom da totul pe teren, iar la final sperăm să promovăm în Liga Națională.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!