Cătălin Cristea e în semifinalele Campionatului Național de box! Triplul campion al României boxează în această după-amiază pentru un loc în finala categoriei 91 de kilograme

Publicitate

Debut perfect pentru Cătălin Cristea la Campionatul Național de box pentru seniori, găzduit de Sala Circului “Globus” din capitală. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște și-a asigurat prezența în semifinalele concursului destinat categoriei 91 de kilograme după ce a trecut în primul tur de Ionuț Străchinaru, de la CSA Steaua București, cu 5-0. În penultimul act al întrecerii, dâmbovițeanul va da în această după-amiază peste Doru Zelea, un alt boxer de la CSA Steaua București.

Cristea este încrezător că poate deveni câștigător și în semifinale, astfel încât să-și poată apăra din nou titlul de campion al României, așa cum a făcut-o în ultimii trei ani. Favoriți pentru calificarea în finala categoriei 91 de kilograme sunt Cătălin Cristea și Andrei Arădoaie (Dinamo București). “Am început în forță campionatul și sper să-l termin la aceeași parametrii. M-am pregătit foarte bine în ultima perioadă și sper să am parte de cele mai bune evoluții. Nu pot să spun că voi avea un meci greu în semifinale. Sunt încrezător că voi trece și de Doru Zelea, iar apoi să boxez cu Arădoaie pentru titlu de campion al României. Pentru mine acel meci va fi infernal, boxând în București, adică la Arădoaie acasă. Voi face tot ce-mi stă în putință să ajung din nou campion al țării”, ne-a declarat Cătălin Cristea, sportiv antrenat de Nicu Tamaș. “Leul” din Gorgata a ieșit în ultimii trei ani de fiecare dată campion al României la categoria grea.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!