Casă distrusă de flăcări la Voinești. De la ce a pornit incendiul. GALERIE FOTO

Publicitate

Incendiu puternic, vineri seara, în comuna Voinești, de pe Valea Dâmboviței. O casă a fost distrusă de flăcări într-o proporție covârșitoare.

Din verificările pompierilor, care au intervenit pentru stingerea flăcărilor, de vină pentru producerea incendiului este efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură amplasată și neprotejată corespunzător față de elemente combustibile.

Din fericire nu au existat victime, însă pagubele sunt uriașe, după ce flăcările au ars 70 metri pătrați din acoperiș, un perete al locuinței și diverse materiale combustibile.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii Gărzii de Intervenție Voinești.

“Vineri seara, în jurul orei 19.15, pompierii de la Garda Voinești au fost alertați și au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Voinești.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării (la un perete din lemn placat cu polistiren) și la acoperișul acesteia.

Incendiul a fost lichidat rapid de pompierii voineșteni (circa 30 de minute), care au intervenit prompt și au salvat din calea flăcărilor restul locuinței.

Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale. Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 mp, un perete (din lemn, placat cu polistiren) și diverse materiale combustibile depozitate în podul casei.

Cauza probabilă a producerii incendiului este efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură (metalică) amplasată și neprotejată corespunzător față de elemente combustibile (peretele din lemn al bucătăriei, placat cu polistiren)”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!