Căruță confiscată de Garda de Mediu, după ce un bărbat din Produlești a fost prins când arunca deșeuri pe malul unui pârâu din localitate

Publicitate

Un bărbat din comuna Produlești a fost amendat cu 30 000 de lei, marți, după ce comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Dâmbovița l-au depistat în timp ce descărca dintr-o căruță deșeuri amestecate provenite din gospodărie pe un amplasament situat pe malul stâng al pârâului Șuța, din localitate. Pe lângă amenda substanțială, bărbatul a rămas și fără căruță, după ce reprezentanții Gărzii de Mediu au decis confiscarea acesteia.

“În data de 25.05.2021, la ora 20:45, ca urmare a solicitării telefonice de către Primarul localității Produlești, echipa de permanență din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița s-a deplasat la fața locului, unde a fost identificat o persoană din Produlești, care descărca din căruță deșeuri amestecate provenite din gospodărie pe un amplasament situat pe malul stâng al pârâului Suța, la cca. 250 m de Primărie.

Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor.

Vrem să precizăm că avem încheiat protocol de colaborare pentru astfel de situații aproape cu toate primăriile din județul Dâmbovița”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!