Cartierul Maluri din Pucioasa iese la lumină! Drumul care face legătura cu orașul va fi reabilitat integral în cadrul unui proiect uriaș

Publicitate

2022 începe cu vești extraordinare la Pucioasa!

Zilele trecute, la sediul Companiei Naționale de Investiții, s-a semnat Contractul de proiectare și execuție privind realizarea obiectivului “Stabilizare alunecare de teren pe DC8, oraș Pucioasa, Cartier Malurile”!

Despre ce este vorba a explicat primarul orașului, Constantin Ana: ”Titlul proiectului poate nu vă spune multe, pentru ca este vorba de un proiect realizat pe componenta de finanțare “Lucrări de primă urgență” a CNI.

În realitate însă, pornind de la nevoia noastră de a consolida și stabiliza acest drum, am reușit un lucru extraordinar!

Avem de-a face cu o investiție imensă, drumul ce face legătura între cartierul Maluri și oraș va fi REABILITAT INTEGRAL, cu lucrări importante pentru stabilizarea și consolidarea terasamentului, realizarea de șanțuri pentru preluarea apelor pluviale și izvoarelor din zonă, realizarea acceselor laterale a drumurilor și către proprietăți”, a precizat edilul.

Vestea este extraordinară pentru locuitorii din cartierul Maluri care, în cadrul lucrării, vor beneficia de o asfaltare în totalitate a drumului, urmând a se realiza o structură rutieră între cartierul Glodeni Vale și podul către comuna Valea Lungă, o structură care să răspundă tuturor exigențelor.

”Cum firma câștigătoare a licitației este una cu referințe foarte bune, avem speranța că termenele din contract, 2 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic, respectiv 10 luni pentru Execuția investiției vor fi respectate cu strictețe! În sfârșit, Cartierul Maluri iese la lumină! Cât despre orașul Pucioasa este din ce în ce mai clar faptul că transformarea este una consistentă și ireversibilă”, a mai declarat Constantin Ana.

Lungimea acestui drum este de aproape 4 km, suprafața de intervenție peste 30.000 mp, iar valoarea totală a contractului de lucrări este de aproximativ 13 milioane de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!