Care sunt principalii pași pe care trebuie să îi urmezi atunci când vrei să pleci în vacanță în pandemie

Publicitate

Consultantul în turism, Ciprian Enea, a vorbit despre principalii pași care trebuie urmați atunci când vrem să plecăm în vacanță în pandemie, astfel încât siguranța noastră să fie asigurată.

Primul pas este acela de a verifica situația ratei de infectare din zona respectivă, dar și condițiile de intrare în țara pe care dorim să o vizităm, fie în scop turistic, fie în interes personal. Astfel, este foarte important să avem în ordine toate documentele necesare, în funcție de pretențiile fiecărei țări, pentru că sunt situații în care este necesar să se prezinte adeverința de vaccinare sau testul negativ, a declarat acesta, potrivit Dcnews.ro.

Următorul pas este acela de a verifica daca la întoarcere se va impune carantina, mai ales pentru membrii familiei care nu sunt vaccinați. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care destinația în care alegem să mergem se află în zona roșie.

“Avem la dispoziţie companii care ne pot ajuta să încheiem o poliţă de asigurare care să acopere şi accidentele de sănătate, din perspectiva coronavirusului, şi, nu în ultimul rând, recomandăm o asigurare de tip storno, care ne permite să ne recuperăm banii, în cazul în care nu mai putem ajunge în destinaţia respectivă, dacă motivul pentru care nu mai putem ajunge este asigurat de poliţa pe care o încheiem”, a explicat Ciprian Enea, potrivit Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!