Care sunt comunele din Dâmbovița care primesc bani din Fondul de intervenție pentru reparații la școli afectate de calamități

Publicitate

Două comune din Dâmbovița, printre beneficiarele hotărârii de guvern aprobate astăzi care prevede alocarea  unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de 1.711.000 lei pentru bugetele a 4 județe – Dâmbovița, Teleorman, Timiș și Tulcea – puternic afectate de calamitățile naturale.

Astfel, comunele Dobra și Glodeni (jud. Dâmbovița), municipiul Turnu Măgurele (jud. Teleorman), comunele Peciu Nou și Victor Vlad Delamarina (jud. Timiș), dar și Chilia Veche (jud. Tulcea) vor primi fonduri pentru refacerea acoperișului și a structurii interioare ale unor unități școlare afectate de precipitațiile căzute, în acest an, pe raza acestor judeţe.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din județele afectate.

Măsura a fost luată întrucât respectivele unităţi administrativ-teritoriale nu au capacitatea financiară de a susține integral din bugetele locale aceste sume.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!