Care este cea mai afectată localitate din Dâmboviţa de calamităţi

Publicitate

La Târgoviște, întâlnire între președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, și directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, Bogdan Gorunescu, și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, Dănuț Bâzgu.

Întâlnirea s-a concentrat pe efectele distructive ale cursurilor de apă de pe teritoriul județului Dâmbovița care, în condițiile precipitațiilor abundente din lunile mai și iunie, au determinat avarierea mai multor obiective de infrastructură locală și județeană.

Pagube însemnate au fost înregistrate atât pe cursul râurilor Ialomița, Argeș și Cricov, precum și de-a lungul afluenților acestora.

O sinteză a obiectivelor care au avut cel mai mult de suferit arată că localitatea Iedera este de departe cea mai afectată zonă. Pentru situația creată aici, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița au stabilit ca, în termen de maximum două luni, să se definitiveze o soluție de intervenție cu lucrări de amenajare și consolidare a zonei afectate, respectiv punerea în siguranță a rețelei de alimentare cu apă și a porțiunii din drumul local afectat.

Consiliul Județean Dâmbovița și Prefectura Județului au făcut deja demersuri pentru alocarea din fondul de rezervă al Guvernului a unor sume necesare refacerii unor obiective de infrastructură din județ, afectate de calamități.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!