Care era parola ce permitea accesul autovehiculelor în zona mitingului PSD de la Târgoviște

Publicitate

În urma mitingului electoral organizat de PSD la Târgoviște în ziua de 19 mai a.c. și având în vedere informațiile apărute în spațiul public, Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a făcut următoarele precizări: instituția a luat o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării publice din Târgoviște, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului și în concordanță cu legislația în vigoare.

Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de poliție si jandarmerie au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine.

Organizatorul manifestărilor publice are, de asemenea, o serie de responsabilități legale în ceea ce privește protecția participanților și desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță. Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea.

În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș.

Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice. Cetățenii au fost informați în timp util cu privire la străzile unde circulația va fi închisă.

Totodată,  pentru a veni în sprijinul populației, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a transmis o serie de recomandări preventive.

Adunarea publică a fost autorizată de Primăria Municipiului Târgoviște, iar polițiștii și efectivele de jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Inspectoratul de Poliția a precizat că traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul.

Vă amintim că duminică, 19 mai, PSD Dâmbovița a organizat la Târgoviște ultimul miting din campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Blocarea unui număr de 14 străzi și, iată, instituirea unei parole de acces, a dat naștere la un val uriaș de nemulțumiri pe care majoritatea le-au precizat în mediul online, în special prin forma comentariilor la postările știrilor despre miting.

Potrivit Digi24, parola era formată dintr-o singură literă, și anume prima literă a denumirii localității din care veneau simpatizanții PSD.

(sursa FOTO: Vocea Dâmboviței)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!