Caravana „Smart City” a ajuns și la Târgoviște

Publicitate

După Sibiu, Cluj-Napoca, Buzău și Bacău, Caravana „Smart City” a ajuns și la Târgoviște! Este vorba despre un program național de promovare a proiectelor, produselor și serviciilor Smart în orașe, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei.

La Primăria Târgoviște, în prezența primarului municipiului, Cristian Stan, a altor membri ai administrației, a reprezentanților Universității Valahia și a mai multor parlamentari, a avut loc o dezbatere interesantă, cu accent pe soluțiile de eficientizare a actului administrativ și de interacțiune cu societatea civilă.
”Conceptul de Smart City are numeroase aplicații în cadrul proiectelor accesate de administrația publică locală târgovișteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din Târgoviște.
Tot legat de acest subiect, în cel mult 3 săptămâni, targovistenii vor avea la dispoziție propria aplicație de raportare a incidentelor, astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă și structurată a informațiilor dinspre cetățeni spre administrația publică și invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deșeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri și zone verzi, subiecte care țin de poliția locală etc.
De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activității de soluționare.
Folosind această tehnologie, Primăria Târgoviște va putea în plus anunța cetățenii prin notificări și localiza pe o hartă orice lucrare sau investiție, precum și aspecte care țin de întreruperea furnizării unei utilități, accidente rutiere etc.”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.
Aplicația va avea și un modul de promovare turistică și va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!