Caravana de bine a Crucii Roșii Române ajunge în Dâmbovița. O echipă de medici va oferi consultații și investigații GRATUITE la Poiana

Publicitate

Un nou proiect național, CARAVANA DE BINE A CRUCII ROȘII ROMÂNE, a pornit la drum în luna februarie și urmează să ajungă în nu mai puțin de 16 județe din țară până la sfârșitul lunii septembrie, adresându-se persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Caravana face parte din Campania naţională de promovare a sănătăţii în comunităţile rurale şi este implementată de Crucea Roşie Română cu sprijinul financiar al organizaţiei United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).

Proiectul, care se desfăşoară până în septembrie 2022, îşi propune să promoveze în rândul oamenilor importanţa prevenţiei, să îi ajute să conştientizeze riscurile la care se expun negllijându-şi sănătatea şi să le crească încrederea în medicii care le pot salva viaţa.

În perioada 25-26 februarie, Caravana de bine a Crucii Roșii va fi în județul Dâmbovița, comuna Poiana, la Căminul Cultural Poiana, unde o echipă de medici va fi prezentă  între orele 10.00 și 18.00 pentru a oferi consultații și investigații GRATUITE copiilor, tinerilor, vârstnicilor și oricărui doritor.

Județele în care va ajunge Caravana sunt: Buzău, Dâmbovița, Arad, Botoşani, Brăila, Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Ialomiţa, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Teleorman, Bacău, Bihor, Suceava.

„Caravana de Bine a Crucii Roşii Române este un proiect de amploare, pe care îl demarăm cu încredere şi cu speranţa unui viitor mai sănătos pentru persoanele vulnerabile din mediul rural. Suntem recunoscători voluntarilor şi medicilor care s-au mobilizat pentru a fi alături de noi şi a da oamenilor încredere, speranţă şi informaţii vitale de care au atâta nevoie”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roşii Române.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!