Carantină în București? Ce spune ministrul Sănătății despre această măsură

Publicitate

Cu 695 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și o rată a incidenței de 6,22, Bucureștiul nu intră în carantină!

Situația pare o nebuloasă, cel puțin deocamdată, astăzi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declarând că nu se discută despre această măsură în acest moment, însă după cum tot domnia sa a spus: ”carantina nu poate fi exclusă. Este cu siguranţă în discuţie, odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi”.

”Dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. (…) Nu vorbim despre carantinare în acest moment”, a precizat Vlad Voiculescu, care a susținut că totuși va exista un set de măsuri, care ar putea să cuprindă și restricții suplimentare ce vor fi anunțate astăzi, cel mai probabil.

Întrebat de ziariști dacă personal consideră  că măsura  carantinei ar trebui aplicată în București, Vlad Voiculescu a răspuns: “Eu, personal, consider că trebuie să luăm măsuri pentru salvarea unor oameni. Metodologia care duce către stabilirea măsurii de carantină într-o localitate sau alta a dat greş în cazul Timişoarei, în cazul judeţului Timiş. Revizuim acea metodologie tocmai pentru a nu avea acea marjă de manevră prea mare la nivel local şi pentru a ne asigura că, dacă de exemplu într-o localitate nu mai sunt paturi de terapie intensivă, atunci se iau măsuri cât mai repede”, a arătat Vlad Voiculescu.

Vă reamintim că autoritățile județului Timiș sunt în ”război” cu Raed Arafat, după ce municipiului Timișoara i s-a prelungit carantina de 14 zile cu alte 72 de ore, prin Ordin al Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

Lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiş în ceea ce priveşte măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor şi recomandărilor INSP a dus la luarea acestei hotărâri la nivel național, în premieră în pandemie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!