,,Cantacuzini” de succes! Cei mai buni elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște vor fi prezenți și în acest an la fazele naționale ale Olimpiadelor și concursurilor școlare

Publicitate

Rezultate remarcabile obținute de elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște zilele trecute! Numai puțin de 6 elevi din cadrul unității școlare au reușit să se califice în etapele naționale a Olimpiadelor și concursurilor școlare, după ce au înregistrat rezultate deosebite în cadrul fazelor județene în care au fost angrenați.

Cei cei 6 „cantacuzini” care vor reprezenta județul Dâmbovița etapele naționale ale Olimpiadelor și concursurilor școlare sunt Andreea-Cristina Păunescu, Miruna Barbu, Ciobanu Ștefania, Maria Diana Diaconu, Călin Ionașcu și Alissia Mărculescu.

Lotul elevilor „cantacuzini” prezenți în fazele naționale la Olimpiade

Andreea-Cristina Păunescu, elevă în clasa a X-a C, profil umanist, specializarea filologie (bilingv engleză), a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei ,,Lectura ca abilitate de viață” și va participa la etapa națională. Pe Andreea o recomandă ambiția și determinarea de a-și depăși propriul potențial. Este ceea ce a motivat-o să exploreze constant domenii variate pentru a se dezvolta, să caute soluții pentru gestionarea emoțiilor, să își exerseze gândirea critică și creativă. Profesor coordonator: Angelica Duțu Runceanu.

Călin Ionașcu, elev în clasa a X-a D, profil real, specializarea matematică-informatică ne-a bucurat din nou cu rezultatul obținut la Olimpiada Națională de Fizică, etapa județeană. Ca și în anii trecuți, anul acesta Călin va reprezenta județul Dâmbovița la etapa națională. Este pasionat de ceea ce face și a construit o relație deosebită, bazata pe încredere, cu profesorul care îl îndrumă cu atâta profesionalism. Profesor coordonator: Maria Euzefina Dragomir.

Miruna Barbu, este eleva la clasa a XI-a C, profil umanist, specializarea filologie (bilingv engleză). Miruna a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Istorie și va reprezenta județul Dâmbovița la etapa națională. Profesor coordonator: Gabriela Istrate.

Ștefania Ciobanu este eleva la clasa a XII-a C, profil umanist, specializarea filologie (bilingv engleză). Reprezintă un model de perseverență, responsabilitate și manifestă încredere deplină în puterea educației de a schimba lumea. Anul trecut a obținut Premiul Special la etapa națională a Olimpiadei de Istorie. Anul acesta Ștefania a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Istorie si va reprezenta județul Dâmbovița la etapa națională. Profesor coordonator: Ferezia Stancu.

Diana Maria Diaconu, elevă în clasa a IX-a F, profil real, specializarea științe ale naturii (bilingv engleză) a obținut locul I la etapa județeană a Concursului Național de Matematică Aplicată ,,Adolf Haimovici” și va reprezenta județul Dâmbovița la etapa națională. Profesor coordonator: Mirela Mortici.

De asemenea, o altă elevă Alissia Mărculescu (clasa a VIII-a B) va participa la etapa națională a Concursului Transdiciplinar „Ionel Teodoreanu”  care va avea loc la Iași. Astfel, continuă tradiția ultimilor doi ani, când a obținut Mențiune la faza natională a OLLR(2023), respectiv la Concursul Transdisciplinar” Ionel Teodoreanu” (2022). Alissia a obținut în acest an, la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, Premiul al II-lea. Adriana Alecu este profesorul coordonator al elevei.

Programul etapelor naționale a Olimpiadelor  în care sunt angrenați elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino”:

Olimpiada Națională de Fizică: 21 și 26 aprilie, la Brașov;

Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”: Proba A pe 19-23 aprilie 2024, iar Proba B pe 23-26 mai 2024, la Bistrița – liceu;

Olimpiada Națională de Istorie: 27 aprilie – 1 mai, la Brașov.

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!