Canicula pune din nou stăpânire pe România! Vreme călduroasă și în Dâmbovița

Publicitate

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 15 iulie. Astăzi va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile continuă să crească neîncetat, iar vremea caniculaă se instalează în sudul, sud-estul și estul României. Vizat de valul de căldură va fi și județul Dâmbovița. Din cauza caniculei, disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea regiunilor din țară.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 35 de grade Celsius. În schimb, temperaturile minime, mai ales noaptea, se vor încadra între 10 și 22 de grade.

Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, din orele amiezii în regiunile nordice, nord-vestice, nord-estice și la munte, iar seara și noaptea și în vestul și centrul teritoriului. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime între 11 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în nordul litoralului.

Astăzi, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Caniculă se anunță și pentru zilele de sâmbătă și duminică.

La Târgoviște vor fi astăzi 33 de grade Celsius, Precipitații: 0, Umiditate: 36%, Vânt: 8km/h.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!