Când vor fi implementate listele de așteptare pe platforma de programare la vaccinul anti-COVID

Publicitate

Listele de așteptare din platforma de programare pentru vaccinarea anti COVID ar urma să fie implementate din data de 15 martie, a precizat astăzi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

 ”De la 15 martie ar trebui să fie disponibile deja aceste liste de aşteptare, pentru că ele trebuie deja să fie funcţionale când vom deschide toate centrele de vaccinare, în perioada lunii aprilie, aşa încât oamenii, cetăţenii să aibă deja acces la această listă de aşteptare, tocmai pentru a demara procesul de înscriere. Deci, practic, termenul limită pentru implementare este 15 martie”, subliniind că nu este ușor să se lucreze pe o platformă care este în plină activitate.

Pe de altă parte, medicul a arătat că locuri noi pentru programare vor fi disponibile în platforma de programare la începutul lunii martie, oamenii urmând a se programa de la începutul lunii martie, dar centrele intrând în activitate din 15 martie.

”Ca şi în cazul vaccinului produs de compania AstraZeneca, probabil că aceste programări vor fi deschise cu cel puţin o săptămână înainte de punerea în activitate a acelor cabinete. Deci, cred că în prima sau după prima săptămână din martie vor fi deja disponibile noi locuri pentru programare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore este de 45.977 (18.805 persoane vaccinate cu 1 doză; 27.172 persoane vaccinate cu 2 doze).

Până acum, în România, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 1.197.089, la un număr de 715.748 persoane din care: 234.407 persoane vaccinate cu 1 doză; 481.341 persoane vaccinate cu 2 doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!