Când vor avea loc alegerile locale și parlamentare

Publicitate

În ciuda unor scenarii care vorbeau despre posibilitatea ca alegerile locale și cele parlamentare să fie comasate anul acesta, se pare că guvernarea liberală a optat pentru o altă variantă.

Prim-vicepreședintele PNL și europarlamentarul Rareș Bogdan a dezvăluit data la care vor fi organizate alegerile.

La “Marius Tucă Show”, acesta a transmis că alegerile parlamentare vor fi organizate în 5 decembrie, iar cele locale la sfârșit de septembrie sau început de octombrie.

“Alegerile vor fi în 5 decembrie, alegeri generale, iar alegeri locale, încercăm să organizăm la sfârșit de septembrie sau început de octombrie”, a precizat Rareș Bogdan.

Guvernul a dat la începutul lunii aprilie o ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali. Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunțat prelungirea aleșilor locali, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a vorbit și el, joi seara, la B1 TV, despre problema alegerilor. Acesta este de părere că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, asta dacă primul val al pandemiei va trece până la începutul lunii iulie, iar alegerile parlamentare ar putea avea locîn decembrie.

“Dacă primul val se va stinge, să spun spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla.

În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie. Cam asta este data posibilă. Sigur, în cazul în care va veni un al doilea val (al epidemiei, n.r.) în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că, dacă luăm măsuri corecte, cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot – votul prin corespondenţă, inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a menționat Ludovic Orban

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!