Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei. Anunțul ministrului Sănătății

Publicitate

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să scadă în România, iar ministrul Sănătății este optimist că nu mai avem mult de așteptat până când vom reveni la viața dinainte de pandemie.

Într-o intervenție la TVR, Nelu Tătaru a încercat să detalieze situația la nivel național în ceea ce privește cazurile de coronavirus. În același timp, a oferit niște pronosticuri legate de viitorul care ne așteaptă în următoarele luni. Ministrul a insistat pe perioada în care am putea reveni “complet” la normalitate. Dacă trendul actual se menține și nu vom mai vedea focare de infecție în orașe, perspectivele sunt optimiste.

“În condițiile în care avem o evoluție normală, condițiile de distanțare socială sunt respectate, avem mall-urile, în condițiile în care avem o evaluare normală evitând aglomerațiile populaționale, se pot deschide. Încep competițiile sportive, la început fără spectatori, le putem extinde într-un timp doi. În acest moment ave, concertele în aer liber, până la 500 de oameni cu distanțare, putem mări acest număr. Bazinele de înot în exterior, putem să ne gândim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evoluției noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel puțin o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare sau care sunt acestea”, a explicat Nelu Tătaru, la TVR 1.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!