Când va reveni România la normalitate. Ce spune Raed Arafat

Publicitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre situația României în ceea ce privește lupta cu pandemia de Covid-19, spunând că anul viitor nu se știe dacă este cel în care vom reveni la normalitate. Declarația acestuia a venit în contextul în care potrivit unui raport al experților în sănătate SUA, Marea Britanie, Portugalia și India vor fi primele țări care vor scăpa de pandemie datorită ratei mare de vaccinare, scrie Dcnews.ro.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noștri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific – care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a șansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecție sută la sută – rămâne vaccinarea soluția optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toți acest efort”, a spus șeful DSU, potrivit sursei citate.

Acesta a mai spus că dacă toate persoanele care încă nu s-au imunizat se vor informa corespunzător și vor accepta actul medical, anul viitor va fi cel care ne va scoate din pandemie. Însă ”la acest moment nu putem afirma acest lucru”, spune Raed Arafat.

Totodată, Germania, care are o rată foarte mare de vaccinare, se confruntă acum cu un val patru foarte dificil. Oficialii statului au ales înăsprirea măsurilor de siguranță sanitară, având în vedere că secțiile de la terapie intensivă abundă de pacienți, victime ai virusului.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!