Când va renunța România la gazele rusești? Răspunsul oferit de premierul Nicolae Ciucă

Publicitate

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre momentul în care România va renunța la utilizarea gazului rusesc. Cu toate acestea, prim-ministrul a spus că în acest moment țara noastră nu a renunțat la gazele rusești, ba chiar beneficiază de ele: “În acest moment, în România intră gaze pe reţeaua de conducte care aduc gaz din Rusia, nu s-a luat încă această decizie”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit observatornews.ro.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă va fi de acord cu suprimarea gazului care vine din Rusia, în contextul în care mai multe țări din Europa au luat decizii cu privire la pedepsirea Moscovei pentru acțiunea din Ucraina:

“România s-a angajat să respecte şi se angajează să respecte toate sancțiunile impuse la nivel internațional, în conformitate cu deciziile tuturor organismelor din care facem parte. S-au luat decizii şi au fost sancţionate atât companii ruseşti, cât şi persoane din anturajul preşedintelui Putin, toate sunt pe lista de sancţiuni şi România respectă această decizie. Daţi-ne voie să analizăm şi împreună cu celelalte ţări, împreună cu ceilalţi parteneri. Se vor lua decizii după ce se va analiza”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit observatornews.ro.

Așadar, în acest moment nu s-a luat încă decizia renunțării la gazul rusesc în România. Prim-ministrul a declarat însă că o astfel de măsură va fi imediat comunicată.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!