Când și unde apar primele centre de vaccinare de tip drive-thru și ce vaccin vor folosi. Nu va fi nevoie de programare

Publicitate

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 anunță apariția în mai puțin de două săptămâni a centrelor de imunizare de tip drive-thru.

Potrivit coordonatorului campaniei, dr. Valeriu Gheorghiţă a declarat astăzi că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

”Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, citat de Agerpres.

Potrivit celor mai recente date, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 de la debutul campaniei, la nivel național, este de 4.231.714, la un număr de 2.626.810 persoane din care: 1.021.906 persoane vaccinate cu 1 doză și 1.604.904 persoane vaccinate cu 2 doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!