Când s-ar putea termina războiul. Răspunsul oferit de un consilier prezidențial ucrainean

Publicitate

Potrivit declarațiilor unuia dintre consilierii președintelui Volodimir Zelenski, războiul din Ucraina s-ar putea încheia cel târziu în luna mai, pentru că Rusia va rămâne fără resurse pentru invazie, scrie b1tv.ro.

„Cred că nu mai târziu de mai, începutul lui mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme, vom vedea (…). Suntem la o răscruce de drumuri acum: fie va exista un acord de pace încheiat foarte repede, cu retrageri de trupe și toate cele, fie va exista o încercare de a aduna, să spunem, câțiva sirieni pentru o a doua rundă și, când îi distrugem și pe ei, un acord până la jumătatea lui aprilie sau sfârșitul lui aprilie”, a declarat Oleksiy Arestovich, potrivit sursei citate.

Din punctul său de vedere, momentul exact al încheierii războiului va depinde de câte resurse este dispus Kremlinul să aloce ofensivei. De asemenea, se pare că posibilitatea ca Rusia să folosească mercenari sirieni în războiul din Ucraina este susținută de datele prezentate de Observatorul sirian pentru drepturile omului, care susține că Moscova a înrolat 40.000 de sirieni, scrie b1tv.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!