Când ar putea fi redeschise mall-urile și activitățile sportive. Anunțul ministrului Sănătății

Publicitate

Ministrul Sănătății  a precizat în a doua zi de Paște, la Digi 24, că posibilele relaxări ale măsurilor luate în timpul pandemiei nu vor duce la reluarea spectacolelor, a activităților sportive sau la redeschiderea mall-urilor.

Restricțiile impuse prin ordonanțele militare și măsurile de carantinare ar putea fi menținute cel puțin încă două-trei luni de acum înainte, conform lui Nelu Tătaru. În funcție de dinamică, aceste redeschideri se vor produce  probabil în lunile iunie-iulie.

“Vom face o evaluare peste o săptămână, vom vedea evoluţia numărului de cazuri şi de decese. Deocamdată, nu putem vorbi despre măsuri de relaxare. După 7-10 zile, vom evalua situaţia şi ne vom gândi la eventuale măsuri de relaxare.

Măsurile de izolare funcționează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mallurilor și a centrelor comerciale. Ne gândim după următoarele două-trei luni să redeschidem. Este o dinamică care trebuie evaluată”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, întrebat despre redeschiderea granițelor după relaxarea restricțiilor, ministrul Sănătății a precizat că acestea vor fi dispuse în context larg, în funcție de evoluția cazurilor din țara noastră, dar și din țările vecine.

„Dacă facem aceste lucruri bine controlat putem redeschide aceste granițe. Vom face și noi ce fac vecinii noștri în contextul în care pandemia, după cum vedem, începe să meargă încet pe o pantă descendentă. Noi ne adaptăm la evoluția țării noastre și fiecare măsură va fi luată progresiv. Suntem într-o pandemie care mai lasă un an – doi epidemii. Suntem într-un moment în care încercăm să aplatizăm o curbă a infectărilor, să evaluăm starea populației după această curbă și să pregătim anumite sezoane poate de o amploare mult mai mică decât aceasta, dar să ne pregătim pentru a proteja o țară, inclusiv prin limitarea accesului”, a mai spus Nelu Tătaru.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!